Lautner Cukrászat

Házias sütemények, 80 évnyi tradíció

A Lautner Cukrászatról

Nagyapám, Lautner Károly 1938-ban alapította vállalkozását Mosonmagyaróvár belvárosában. Kicsi cukrászműhelyében készítette süteményeit, főzte a fagylaltot, melyeket saját kis cukrászdájában árusított. Akkoriban még a sütik és a fagyi kizárólag természetes anyagokból készültek. Részben a klasszikusokat, részben saját recept szerint készített sütiket, fagyit kínált a városiaknak.

Jómagam 13 évesen álltam először a fagyipult mögé, azután minden nyári szünetben lelkesen mértem a fagyit, főztem, fagyasztottam és ellestem a műhelytitkok egy részét. Miután a vendéglátás a véremben volt, iskolám végeztével a győri vendélátásban dolgoztam, és szereztem vendéglátóipari végzettséget.

Nagypapám halála után nagymamám még jó pár évig vitte az üzletet özvegyi jogon, ám amikor Ő is visszavonult, átadta nekem a belvárosi cukrászdát. A felkérést örömmel elfogadtam.

1984 óta képviselem a családi vállalkozást.De nem a modern cukrászat felé fordultam. Elkötelezett vagyok a hagyományos cukrászat, a természetes alapanyagok, technológia iránt, amit választékunk is tükröz. Természetesen megjelenésben, átgondolva, de hagyományosan mi is követjük és teljesítjük a vendégek által diktált elvárásokat.

Gesztenyemasszát készítünk, melyet egyre nagyobb körben szeretnek vásárlóink, és kollégáink.

2021-ben magam is visszavonulót fújtam, de nem teljesen. A cukrászüzemet továbbra is üzemeltetem. A Magyar utcai cukrászda üzemeltetésének lehetőségét pedig átadtam egy évek óta velem és nálam dolgozó kolléganőnek, aki saját vállalkozásként, de elkötelezetten, hagyományainkat követve az általunk készített termékekkel várja a régi helyen a vásárlókat, vendégeket.

Mosoni cukrászüzemünkben én magam is várom Önöket rendeléseikkel. Szívesen készítjük el süteményeinket, tortáinkat családi eseményekre, egyéb rendezvényekre, vagy csak úgy kívánság szerint.

Kapacitásunk erejéig viszonteladókat is kiszolgálunk, és házhozszállítást is vállalunk.

Lautner Marika